scheveningen-pierden-haag-plein-terrasden haag paleis noordeindescheveningen-kurhaus-strandden haag grote marktden haag binnenhofden haag paleistuinden haag lange voorhoutden haag binnenhof hofvijver

V2 - Robert Harris

Aan het einde van de oorlog geloofde Adolf Hitler nog stellig in een overwinning door middel van zijn nieuwste V2-raketten. Deze konden een explosieve lading van meer dan 1000 kilo met drie keer de snelheid van het geluid vervoeren. De nieuwe raket had ook een enorm bereik, net genoeg om vanuit de bossen van Den Haag de Engelse hoofdstad Londen te bereiken.

Denhaag_Boeken_V2_Robert_HarrisIn november 1944 wordt de Duitse wetenschapper Rudi Graf naar de Hollandse kust gestuurd. Graf werkte ooit samen met Wernher von Braun aan een ruimteraket, maar is inmiddels het brein achter de onvoorspelbare en dodelijke V2. Zijn afkeer van de oorlog zorgt er echter voor dat hij in Scheveningen al snel verdacht wordt van sabotage. 

De bombardementen op Londen eisen vreselijk veel slachtoffers, en de Engelse regering besluit om een groep jonge vrouwen naar Vlaanderen te sturen in een wanhopige poging om de Duitse raketten uit te schakelen. Kay Caton-Walsh is een officier van de WAAF en zal met gevaar voor eigen leven moeten achterhalen waarvandaan de V2-raketten precies worden afgevuurd.

Robert Harris (1957) is de auteur van internationale bestsellers als Vaderland, Pompeď, Imperium, Lustrum, Dictator en Conclaaf. 
Zijn werk verschijnt in 37 talen. Na zijn studie aan Cambridge werd hij journalist bij de BBC. Hij woont met zijn vrouw en vier kinderen vlak bij Hungerford in het zuiden van Engeland.

V2
Robert Harris
Cargo, 2020
ISBN
€20,99 (paperback)
€  4,99 (ebook)
€15,99 (luisterboek)

Bestel V2 bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Bestel het luisterboek bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!