den haag paleis noordeindeden haag binnenhof hofvijverden haag binnenhofden haag paleistuinden haag lange voorhoutscheveningen-pierden-haag-plein-terrasscheveningen-kurhaus-strandden haag grote markt

Groeten uit Den Haag: Honderd jaar veranderingen in de stad

Robert Mulder zocht honderd oude foto's van Den Haag en maakte honderd recente foto's op exact dezelfde plek. In één oogopslag zie je de veranderingen in beeld. De beeldbepalende ministeries, het verschil tussen zand en veen en de nabijheid van de zee hebben het aangezicht van de stad bepaald.

Denhaag_Boeken_Groeten_uit_Den_Haag_Robert_Mulder Je staat op dezelfde plek, maar in een andere tijd. Iedereen kent de vervreemdende sensatie van het kijken naar oude foto's. Het verleden is verdwenen, maar nog merkbaar in de details.

Groeten uit Den Haag laat zien wat er verdwenen en verschenen is in de stad. Door de oude en nieuwe foto's in groot formaat naast elkaar te zetten, blijf je gefascineerd kijken naar de veranderingen. De ene keer valt de vergelijking uit in het voordeel van het verleden, de andere keer in het voordeel van het heden. De vooruitgang gaat soms gepaard met een dosis weemoed.

Groeten uit Den Haag: Honderd jaar veranderingen in de stad
Robert Mulder
Uitgeverij Kleine Uil, 2020
ISBN 9789493170179
€29,95

Bestel Groeten uit Den Haag bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!