den-haag-plein-terrasscheveningen-pierden haag binnenhofden haag binnenhof hofvijverscheveningen-kurhaus-strandden haag grote marktden haag paleistuinden haag lange voorhoutden haag paleis noordeinde

De Max Drooglever Mysteries - Complete editie

Max Drooglever is terug! Max Drooglever, de Haagse politie-inspecteur met een nieuwe, wonderlijke zaak. Aan zijn zijde, zoals altijd, de bevallige Aysel Sener. Het duo uit de veelgeprezen thrillers Den Haag en Schilderwijk is dit keer aan het werk in Scheveningen waar de legende van De Bloedpoort nog leeft.  

Denhaag_Boeken_Max_Drooglever_Martin_SchoutenMisschien wordt het hun laatste zaak samen. (fragment) ‘We zijn het klassieke duo, de ervaren speurder en diens jongere assistent. Ik ben niet zo van het verdriet, dat laat ik graag aan anderen over.’

De Drooglever-reeks, drie bijzondere politieromans die samen in wezen één doorlopend verhaal vormen, is nu verzameld in één band. Voor de liefhebber van flitsende actie, scherpe dialogen en humor. Kortom: Drooglever op zijn best en koelst.

De pers was juichend over Max Drooglever: Vier sterren. Een heerlijke policier. – Het Parool. Interessante en bijzonder laconieke getoonzette mengelmoes van hoog en laag, oud en jong, heden en verleden. – NRC. Een pageturner. – De Posthoorn. (…) de flitsende stijl, de korte hoofdstukken en de snelle plotwisselingen. Mooi gedaan. Vier sterren! – de Volkskrant. Weer meesterlijk geschreven met die korte, rake zinnetjes. Een ouderwets lekker boek. Graag nog een Drooglever of wat. – Den Haag Centraal.

Martin Schouten is journalist (NRC, HP, Volkskrant) en schrijver. Hij publiceerde o.a. de veelgeprezen biografie van Rinus van der Lubbe, het bejubelde jazzboek Billie en de President en de roman Het Palingoproer.

De Max Drooglever Mysteries
Martin Schouten
Just Publishers, 2020
ISBN 9789089756190 
€24,50

Bestel Max Drooglever bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!