den haag grote marktscheveningen-pierden haag binnenhof hofvijverden haag binnenhofscheveningen-kurhaus-strandden haag paleistuinden haag lange voorhoutden haag paleis noordeindeden-haag-plein-terras

Kookboek van Den Haag

Het Kookboek van Den Haag is een boek voor Hagenaars en Hagenezen. Liefhebbers van "ein braudje met i op ut Rswksepln'. Of van het typische Haagse bluf, dat inderdaad niet veel meer is dan 'gebakken lucht'.

Denhaag_Boeken_Kookboek_Den_HaagEn denk aan een beschitstith met zalluf of de bekende Haagsche kakker. Den Haag is echter ook tempo doeloe, vandaar frikadel panggang en andere Indische gerechten. De Scheveningse inbreng is natuurlijk vis en vanwege de aanwezigheid van het hof ontbreekt Paleisbanket niet, net als de befaamde Haagse Hopjes.

Het Kookboek van Den Haag is een nostalgisch boek voor Hagenaars en Hagenezen, die twee inwonersgroepen die beide zo verknocht zijn aan de residentie. De recepten gaan vergezeld van verhalen en anekdotes chter het gerecht, en daarmee is dit niet alleen een kookboek maar ook een lekker leesboek. En ook voor toeristen die een origineel souvenir zoeken.

Kookboek Den Haag
Zwaan de Nelly en Manon de Nelly
Het Zwarte Schaap, 2019
ISBN 9789492821058

Niet meer leverbaar

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!