den haag binnenhof hofvijverden-haag-plein-terrasscheveningen-pierden haag grote marktden haag paleistuinden haag binnenhofden haag paleis noordeindescheveningen-kurhaus-strandden haag lange voorhout

Crimescene Schilderswijk

Op een kwartiertje lopen van het Binnenhof ligt de Schilderswijk, de beruchtste volkswijk van Den Haag, zelfs van Nederland. Meer dan 90% van de bewoners is er van buitenlandse afkomst. Het is een van de armste wijken van Nederland. 

Denhaag_Boeken_Crimescene_Schilderswijk_Hendrik_Jan_KorterikHendrik Jan Korterink schreef een misdaadbiografie over de roemruchte volkswijk. Met opzienbarende en gruwelijke verhalen over moorden, onderwereldvetes, bloedwraak, georganiseerde misdaad en jihadisme. 

Crimescene Schilderswijk gaat onder meer over de spanningen tussen de vele bevolkingsgroepen na de gruwelijke aanslag op de familie Kosedag. Over de Hindoestaanse families Bhattoe en Dilloe die een bloedige vete uitvochten. Over gevreesde criminelen als Tamer K., Brammetje B. en leden van de Honk-bende. Over de verdwenen peuter Michelle Willard en de lugubere vondst van de eveneens vermiste zevenjarige Kumrai Bagci. Ook nieuw ontdekte feiten over de onopgeloste moord op pokeraar Martin de Bruijn. 

Geen enkele journalist drong door tot het gesloten bolwerk van de Haagse Schilderwijk. Tot nu toe. Na het succes van de Haagse Penoze (inmiddels 10e druk) dook Hendrik Jan Korterink opnieuw in het Haagse criminele milieu. Zijn Crimescene Schilderswijk biedt een unieke inkijk in andere 'Haagse kringen'.

Hendrik Jan Korterink (1955) schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Eerder verschenen bestsellers als De BV Bruinsma, Cor (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout) en Maffiameid. Op misdaadjournalist.nl houdt hij het misdaadnieuws bij.

Crimescene Schilderswijk
Hendrik Jan Korterink
Just Publishers, 2017
ISBN 9789089755223 
€20,00

Bestel Crimescene Schilderswijk bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!