den haag grote marktden haag binnenhofden haag binnenhof hofvijverden haag lange voorhoutden-haag-plein-terrasden haag paleistuinscheveningen-pierscheveningen-kurhaus-strandden haag paleis noordeinde

En we noemen hem - Marjolijn van Heemstra

Op 5 december 1946 wordt in Den Haag een bom bezorgd, verpakt als sinterklaassurprise. Drie 'foute Nederlanders' komen om het leven. Brein achter de aanslag is een verre oom van Marjolijn van Heemstra. In de familie groeit de aanslag uit tot een heldendaad.

Denhaag_Boeken_Marjolein_Heemstra_En_we_noemen_hemOp haar achttiende krijgt Marjolijn een ring die van deze 'bommenneef' was - met het verzoek haar eerste zoon naar hem te vernoemen. Als ze jaren later in verwachting is, begint ze een zoektocht naar het ware verhaal achter de Sinterklaasmoorden. Met de buik groeit ook de twijfel: was bommenneef een held of een ordinaire misdadiger?

En we noemen hem is een spannende pageturner over mythe en werkelijkheid, goed en fout en de vraag wat een pasgeboren baby met zijn voorouders te maken heeft.

'Een beeldschone roman over het belang van mythes en de noodzaak ze te ontrafelen.' - Tommy Wieringa

Marjolijn van Heemstra is bekend als schrijver, theatermaker, dichter en columnist voor dagblad Trouw. Door de veelzijdigheid in alles wat ze maakt, spreekt ze een breed en gevarieerd publiek aan. Ze werd bij literaire liefhebbers bekend met o.a. Als Mozes had doorgevraagd en Meer hoef dan voet

En we noemen hem
Marjolijn van Heemstra
Das Mag Uitgeverij B.V., 2017
ISBN 9789492478405
€  9,00 (paperback)
€12,99 (ebook)

Bestel En we noemen hem bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!