den haag binnenhofden haag lange voorhoutden haag binnenhof hofvijverscheveningen-pierden-haag-plein-terrasscheveningen-kurhaus-strandden haag paleistuinden haag grote marktden haag paleis noordeinde

Deventersestraat - Marcel Verreck

Deventersestraat van Marcel Verreck is deel 9 in de thrillerreeks De zeven Deventer moordzaken. Hoofdpersoon is inspecteur Martin Taal die, in deel 5 vanuit Den Haag door z’n geliefde Tanja naar Deventer is gelokt. Dit deel speelt zich af in Den Haag en heeft een politiek tintje. 

Denhaag_Boeken_Deventersestraat_Marcel_VerreckVoor Elisabeth uit Bathmen duurt de weg naar haar school in Deventer elke dag te lang. Er is immers zoveel te zien. Zinnen waaien haar aan, de wereld ligt voor haar open. Het kan niet anders dan dat zij reizend en schrijvend haar grenzen zal verleggen.

En dan Ulli Krijger, politieke held uit Deventer met Molukse roots. De nieuwe sensatie van het Binnenhof. Het land redden, de wereld veroveren, het ligt binnen handbereik. Wie zou hém iets misgunnen?

Ondertussen zit Martin Taal, de recherche-inspecteur uit 'De zeven Deventer moordzaken', met zijn vertrouwde team in de IJsselstad op een misdrijf te wachten. Tot er op zeker moment een dringende aanleiding is om het tableau de la troupe naar het bekende maar ook mysterieuze Den Haag te verplaatsen.

Deventersestraat is een spannende roman over zuiverheid, idealisme, verbeelding en liefde, maar evenzeer over de donkere kanten van het bestaan. Met intrigerende personages en een fijne schildering van twee iconische Nederlandse steden aan het water. Vanzelfsprekend ontbreken de inventiviteit, daadkracht en humor van Martin Taal niet.

Marcel Verreck (Den Haag, 1960) is cabaretier, columnist en schrijver.

Deventersestraat
Marcel Verreck
Artnik Uitgaven, 2017
ISBN 9789490548285
€17,95

Bestel Deventersestraat bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!