scheveningen-pierden haag grote marktden haag lange voorhoutscheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhofden haag binnenhof hofvijverden-haag-plein-terrasden haag paleis noordeindeden haag paleistuin

Op Scheveningen

Na vijftien jaar stilte maakte Helga Ruebsamen in 1988 een comeback met de verhalenbundel 'Op Scheveningen'. In veel van haar verhalen gaat de voorkeur uit naar personages met een, op zijn zachtst gezegd, non-conformistische levensstijl, zoals Koos en zijn moeder Cootje in hun Scheveningse volksbuurt. 

Denhaag_Boeken_Op_Scheveningen_Helga_RuebsamenacHelga Ruebsamen debuteerde in 1964 met de bundel De kameleon. Haar verhalen vielen op door de trefzekere stijl en de personages die in zekere mate hun eigen ondergang bewerkstelligen. 

In de jaren erna publiceerde ze een aantal bundels verhalen en werkte ze als freelance journaliste voor een groot aantal kranten en tijdschriften. In 1988 verscheen, na enige tijd van stilte, Op Scheveningen. De bundel werd juichend ontvangen en in 1989 onderscheiden met de Littéraire Witte Prijs. 

In 1997 verscheen de autobiografische roman Het lied en de waarheid, die zeer lovend werd besproken en genomineerd werd voor de Gouden Uil, de Libris Literatuurprijs en onderscheiden met de F. Bordewijk Prijs 1998. In 2001 ontving Helga Ruebsamen de Annie Romein-prijs en in 2003 de Anna Bijns Prijs, beide voor haar gehele oeuvre. De jury roemde haar sprankelende, baldadige en hartstochtelijke stijl.

Op Scheveningen
Helga Ruebsamen
Atlas Contact, 2014
ISBN 
9789025443665
€12,99 (paperback)
€  6,99 (ebook)

Bestel Op Scheveningen bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!