den haag grote marktden haag binnenhofscheveningen-kurhaus-strandden haag lange voorhoutden haag binnenhof hofvijverden-haag-plein-terrasden haag paleistuinscheveningen-pierden haag paleis noordeinde

Wederzijds

De nieuwste roman van de in Den Haag geboren schrijver Kees 't Hart speelt zich ook af in de Hofstad. Overlast in de buurt, leuk is het niet. Vandalen bekladden muren met graffiti, buren maken na middernacht enorme herrie en kunstenaars steken op een schoolplein achter het huis regelmatig levensgevaarlijk hoge houtstapels aan.

Denhaag_Boeken_Wederzijds_Kees_'t_HartWat doe je eraan? Niet veel, want de politie heeft het druk met ernstiger zaken. Een echtpaar in Den Haag gaat in zee met een organisatie die de oplossing lijkt te hebben gevonden. Ieder lid van de organisatie, die niet voor niets Wederzijds heet, moet af en toe helpen bij de overlastbestrijding. Het echtpaar raakt daardoor steeds meer verwikkeld in zaken waar het niets mee te maken wil hebben. Maar is het wel mogelijk om weer van Wederzijds af te komen?

Kees ’t Hart (Den Haag, 1944) debuteerde in 1988 als prozaschrijver met de bundel Vitrines. In de jaren daarna verschenen met name romans, maar ook twee dichtbundels. Verder publiceerde ’t Hart een reportage over FC Heerenveen (Het mooiste leven…) en talloze essays en kritieken.

Wederzijds
Kees 't Hart
Querido, 2017
ISBN 9789021404042
€13,50 (paperback)
€11,99 (ebook)

Bestel Wederzijds bij bol.com

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!