den-haag-plein-terrasden haag binnenhofden haag binnenhof hofvijverscheveningen-pierden haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strandden haag grote marktden haag paleis noordeindeden haag lange voorhout

De 5 leukste vintage meubelzaken van Den Haag

Vintage is hip. En dat zit hem niet alleen in vintage kleding, ook vintage meubels zijn populair. Antieke tafels, industriële lampen, vrolijk gekleurd behang, het kan allemaal. En het liefst natuurlijk tweedehands. In Den Haag barst het van de winkels met vintage meubels.

De 5 leukste vintage meubelzaken van Den Haag (en omgeving)
In willekeurige volgorde zijn dit de vijf vintage meubelzaken van Den Haag die je in ieder geval met een bezoekje zou moeten vereren:

Den-haag_vintage-bar en zo

Bar en Zo
Deze vintage winkel is gevestigd in het Zeeheldenkwartier, aan de Prins Hendrikstraat. Bar en Zo verkoopt zowel tweedehands meubels als kleding en accessoires. De stijlen zijn: bohemian, modernbohemian, scandinavisch, jungalow, eclectisch en industrieel. Alles is met zorg uitgekozen. Ben je overrompeld door alle producten in de winkel, dan is er altijd plaats om te gaan zitten en een mooi boek van de leestafel te pakken om inspiratie op te doen. En omdat Bar en Zo ook een koffiebar is kan je er altijd een heerlijke kop koffie bij drinken.

Denhaag_Barenzo_overzicht.jpg

Bar en Zo
Prins Hendrikstraat 103, Den Haag

Stijl Bandiet
Wat een geweldige winkel! Het interieur lijkt op een grote woonkamer. Gezellig, stoer, functioneel en bijzonder. Er is een open koffiebar en een grote tafel met woonaccessoires. Alles wat staat of hangt in de winkel, is te koop. Er zijn veel interieur-items in alle prijsklassen, vintage meubels en zelfs een paar high-tech gadgets. En kleding voor hem en haar.

Stijl Bandiet: Keizertraat 163 Scheveningen
Den-haag_vintage

Kikke Spulle
Kikke Spulle heeft drie zaken in Den Haag, één op het Westeinde, één op de Frederik Hendriklaan en een Outlet in Loosduinen. Ze hebben een uitgebreid aanbod van zowel oude als nieuwe spullen, een goede combinatie voor als je niet alleen tussen de tweedehands spulletjes wil zitten. Kikke Spulle Woonwinkel
Westeinde 43
2512 GT Den Haag

Kikke Spulle 'Fred'
Frederik Hendriklaan 198
2582 BK Den Haag

Kikke Koopjes Outlet
Loosduinseweg 373
2571 AE Den Haag

De Outlet is alleen in het weekend geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Hier vind je ook het magazijn en kan je eventueel, in overleg, je gekochte spullen zelf ophalen.

Denhaag_winkels-vintage-4.jpg

Bennies Fifties
Bennies Fifties is al meer dan 30 jaar een begrip onder verzamelaars en liefhebbers wereldwijd. Naar eigen zeggen heeft hij dan ook de grootste retro en vintage collectie ter wereld. Je kan online winkelen, maar nog veel leuker is de winkel zelf. Eenmaal over de drempel waan je je voor even terug in de tijd. Bennies heeft een showroom van meer dan 500 m2 in de Namense straat vlakbij de gezellige Stevinstraat in Scheveningen.

En het is echt ongelooflijk wat je daar allemaal bij elkaar ziet staan aan retromeubels, verlichting, stoelen, tafels, maar ook gerestaureerde (en nog niet gerestaureerde) jukeboxen, oude benzinepompen, origineel dinermeubilair, platen, kleding echt te veel om op te noemen. En met de ruime openingstijden kan je bijna alle dagen van het jaar bij Bennies Fifties terecht.

Bennies Fifties is gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Vanaf Den Haag Centraal Station neem je de bus richting Scheveningen. Stap uit bij de halte Duinkerksestraat. Ga naar links en na 150 meter rechtsaf de Namensestraat in. Aan het eind vind je Bennies Fifties, Namensestraat 73. 

Openingstijden: Bennies Fifties is 7 dagen per week geopend. Van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Denhaag_winkels-vintage-2.jpg

Kringloop Den Haag 
Vergeet niet een bezoekje te brengen aan één van de kringloopwinkels in Den Haag. Ze hebben hier vrijwel van alles iets, dus ook vintage meubels en het is meestal nog spotgoedkoop ook.

De Kringloop heeft meerdere vestigingen in Den Haag:
Piet Heinstraat 69
Weimarstraat 81
Loosduinsekade 156
Westduinweg 196
Kijk voor andere vestigingen en actuele openingstijden op de website van Kringloop Den Haag.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!