scheveningen-pierden-haag-plein-terrasden haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strandden haag lange voorhoutden haag binnenhof hofvijverden haag binnenhofden haag grote marktden haag paleis noordeinde

Een speelgoedwinkel die tot de verbeelding spreekt

De leukste speelgoedwinkel van Den Haag is ook nog eens gevestigd in één van de mooiste panden van Den Haag: het schitterende monumentale pand van de voormalige kruideniersfirma De Gruyter. Het enige originele pand van De Gruyter dat nog in Nederland te zien is. De winkel opende in 1918 als zevende winkel van De Gruyter kreeg een rijk betegeld interieur en een chique Art Deco voorgevel. De blauwe keramische tegels zijn van De Porceleyne Fles uit Delft. 

Sprookjesachtig
In het interieur zijn de wanden voorzien van vaste kasten en schappen voor kruidenierswaren. Daarboven bevinden zich twaalf tegeltableaus van de Plateelbakkerij ‘Zuid-Holland' te Gouda met taferelen die betrekking hebben op de landbouw, de handel en de vier seizoenen. De winkel bleef kruidenierswinkel tot 1994. Bij de restauratie werd de winkel uit 1918 weer in volle glorie hersteld. De oorspronkelijke schappen, de toonbank en de oude kassa zijn nog altijd in gebruik.

Den-haag_speelgoed-rood-witte-stippen

Sinds 1998 beheren Karin de Vries en Rien Kanaar samen met medewerkster Moon Cantineau deze sprookjesachtige kinderwinkel aan de Beeklaan.

Snoepje van de week
De Gruyter was een kindvriendelijke kruidenier. Als klantenbinder gaf de winkel vanaf 1948 elke week een klein cadeautje weg voor kinderen: het legendarische ‘Snoepje van de week’. Het werd geïntroduceerd toen na de Tweede Wereldoorlog de suiker van de bon ging en er te veel suiker in aanbod was. Bij enkele guldens aan boodschappen werd ongevraagd snoep voor de kinderen meegegeven. Later werd het "snoepje" een plastic speelgoedje, een spelletje, een poppetje of een boekje. Elke week iets anders. Een langdurige actie was die van kartonnen bouwplaten van huizen en gebouwen.

Den-haag_rood_witte_stippen-speelgoed

Kindvriendelijk
En nu zit er dus weer een zeer kindvriendelijke zaak in het prachtige pand. De eigenaren hebben jarenlang ervaring in het onderwijs en geven graag adveis over het speelgoed en de ontwikkeling van je kind. Ridder of elfje, hout of stof, alleen of samen… Rood met Witte Stippen heeft een fantastisch assortiment.

De zaak verkoopt speelgoed van veel bekende merken. Van het meeste speelgoed kennen de eigenaren de makers, weten ze welk materiaal gebruikt wordt en waar het vandaan komt. Ze verkopen alleen speelgoed waar ze achter staan, blij van worden en zich over verwonderen.

Denhaag_rood_witte_stippen_2.jpg

Eigen ontwerpers
Rood Met Witte Stippen biedt ook ruimte aan ontwerpers om hun zelf ontworpen en handgemaakte speelgoed, knuffels en babyartikelen te verkopen. Moon en Karin maken zelf ook graag de mooiste producten. Heb je een speciaal verzoek? Karin en Moon denken graag met je mee.

Openingstijden: woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Bereikbaarheid: met het openbaar vervoer kun je het beste tram 3 nemen over de Laan van Meerdervoort, richting Loosduinen, halte Valkenboschplein. En vervolgens een stukje lopen over de mooie Beeklaan.

Rood Met Witte Stippen
Beeklaan 303
2562 AH Den Haag  

Den-haag_speelgoed-rood-witte-stippen

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!