den haag binnenhofscheveningen-pierden haag binnenhof hofvijverden haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strandden haag grote marktden-haag-plein-terrasden haag lange voorhoutden haag paleis noordeinde

Laat je inspireren in de leukste reisboekenwinkel van Den Haag

In het oude centrum van Den Haag is de sfeervolle reisboekhandel Stanley & Livingstone gevestigd. De winkel ligt in de levendige Schoolstraat, tussen de Grote Markt en het Kerkplein. Wie eenmaal bij Stanley & Livingstone binnen is geweest, vergeet het interieur en het aanbod nooit meer en zal steeds weer terugkeren.

Reiskriebels
Stanley & Livingstone is zo’n reisboekhandel die je meteen de reiskriebels bezorgd! Hier kun je echt alles vinden over iedere plek op de aardbol: landkaarten, reisgidsen, reisverhalen, wandelgidsen, fietsgidsen, atlassen, taalgidsjes, wegenatlassen, stadsplattegronden, noem maar op. Wandelaars en fietsers weten Stanley & Livingstone te vinden, maar ook truckers en diplomaten zijn er kind aan huis.

Denhaag_reisboekhandel_stanley.jpg

Uitgebreid aanbod
Stanley & Livingstone heeft naast het uitgebreide aanbod van landkaarten, reisgidsen en reisverhalen ook een grote afdeling globes en wereldkaarten. Vrijwel alle gidsen van de vele uitgevers uit binnen-en buitenland staan hier op de planken. Dat maakt het mogelijk de reisgidsen met elkaar te vergelijken en je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk zien welke reisgids het meest recent is.

Den-haag_reisboeken-stanley

Wereldbollen
Stanley & Livingstone heeft een enorm uitgebreide collectie globes. Up-to-date globes voor thuis, voor de kids, voor op kantoor of als lesmateriaal voor scholen en universiteiten. Maar Stanley & Livingstone heeft ook replica's van historische globes. Deze globes van papier en hout zijn zeer decoratief. Zulke globes mogen dan niet up-to-date zijn, het is wel interessant om te ontdekken wat de kaartenmakers van vroeger van de wereld wisten en wat niet.

Denhaag_Reisboekwinkel_Stanley_&_Livingstone.jpg

Wereldkaarten in alle soorten en maten
Stanley & Livingstone brengt wereldkaarten van hedendaagse cartografen bijeen. Eenvoudige, vrolijke wereldkaarten voor kinderen, prachtige decoratieve wereldkaarten voor in de huiskamer, wereldkaarten voor scholen, kantoren en universiteiten. Stanley & Livingstone probeert zo veel mogelijk wereldkaarten aan te bieden met een systeem tussen stalen strips of tussen houten stokken. De wereldkaarten zijn ook verkrijgbaar op magneetbord of prikbord.

Alles wat in de winkel verkrijgbaar is kan je ook via de webwinkel van Stanley & Livingstone bestellen. Toch haalt een internetbestelling het niet bij de ervaring van een ‘fysieke’ aanschaf in deze schitterende reisboekenwinkel.

Openingstijden: maandag van 12.00 uur tot 18.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Voor een uitgebreide en leuke routebeschrijving: kijk op de site van de winkel.

Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21
2511 AW Den Haag (Centrum)

Den-haag_reisboeken-stanley-livingstone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!