scheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhofscheveningen-pierden haag lange voorhoutden haag grote marktden haag paleis noordeindeden-haag-plein-terrasden haag binnenhof hofvijverden haag paleistuin

Hartje Frankrijk op een paar vierkante meter in Den Haag!

Ton Oosterhout, eigenaar van 'Vers uit de Gers' in Den Haag, heeft al jaren een eigen boerderij in de Gers in Gascogne. Door zijn passie voor de Franse keuken nam hij steeds meer lokale producten mee naar Nederland. Aanvankelijk voor zichzelf en vrienden, maar steeds meer liefhebbers wisten hem te vinden.

Knoflookstrengen van 2 kilo
Inmiddels heeft Ton een uitgebreide klantenkring die bestaat uit restaurants, winkels en particulieren. Ook is hij geregeld te vinden op culinaire evenementen en lokale markten.

In de poort van zijn winkel aan de Kanaalweg in Scheveningen hangen enorme strengen knoflook van 1 en 2 kilo, prachtige violette koflookbollen liggen in manden aan de straat. Een echte blik- en geurvanger, die je als het ware verleiden naar binnen te gaan. En dat is de moeite waard, want Ton Oosterhout verkoopt †ook biologische honing, confit de canard, echte Franse mosterd, olijfolie uit Portugal en Italie, groene linzen, cornichons, blikjes foie gras, diervriendelijk geproduceerd en nog veel meer heerlijkheden.

Denhaag_winkel-frankrijk-2.jpg

Wijn en cognac
Maar ook zorgvuldig geselecteerde en zelf ingekochte wijnen en cognac, de trots van de eigenaar. De wijnen liggen in een sfeervolle ruimte achterin het winkeltje, waar je ze uiteraard kunt proeven.

Elke zaterdag zijn er bij Vers uit de Gers ook heerlijke gerechtjes te proeven, bijvoorbeeld een door de gastheer zelf gemaakt knoflooksoepje. Van een bezoekje aan Vers uit de Gers zul je geen spijt krijgen.

Denhaag_winkel-frankrijk-4.jpg

Openingstijden: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Bereikbaarheid: met tram 1 halte Frankenslag. Aan de overkant ligt de Kanaalweg.

Denhaag_winkel-frankrijk-5.jpg

Vers uit de Gers
Kanaalweg 36
2584 CL Den Haag / Scheveningen

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!