den-haag-plein-terrasden haag paleistuinden haag grote marktscheveningen-kurhaus-strandscheveningen-pierden haag lange voorhoutden haag binnenhof hofvijverden haag binnenhofden haag paleis noordeinde

Rustig hotel in hartje Scheveningen Bad

Een hotel in een historische setting, naast het Circustheater in Den Haag-Scheveningen Bad, op nog geen 200 meter lopen vanaf het strand en met de tram naar de Haagse binnenstad voor je neus. Dat is hotel Ambassador Arena Art'otel. 

Chique hotel met in sfeer van begin 20ste eeuw
Het Ambassade Arena Art'otel in Den Haag-Scheveningen is een rustige en prettige plek om te verblijven. Het ligt naast het Circustheater en op slechts een paar minuten lopen van het strand, de boulevard en het beroemde Kurhaus. Het hotel is gevestigd in een onlangs gerenoveerd pand uit het begin van de 20ste eeuw, ontworpen door de architect A.J. Kropholler (1881-1973).

Denhaag_Hotel_Artotel_1.jpg

Het gehele complex (uit 1913) bestaat uit een Lourdeskapel, de O.L. Vrouw van Onbevlekte Ontvangenis (OLVOO-kerk), de OLVOO-school en 13 herenhuizen en is in traditionele stijl gebouwd. Het was de eerste grote opdracht van Kropholler, nadat hij en zijn partner, architect J.F. Staal, met ruzie uit elkaar gegaan waren.

Denhaag_Hotel_Artotel_2.jpg

Optimaal genieten
Wil je optimaal genieten van wat Scheveningen te bieden heeft, maar ook snel naar het centrum van Den Haag kunnen (tram 1 en 9 stoppen bijna voor de deur), dan is dit hotel echt iets voor jou. Naast prima 2-persoonkamers kan je kiezen uit een ‘short-stay-studio’ met compleet ingerichte kitchenette (24m2) of een extra groot hotelappartement (35m2).  Alle kamers zijn ingericht in de stijl van de vorige eeuwwisseling die ook in de rest van het gebouw heerst. Met uiteraard alle moderne faciliteiten van nu.

Ambassade Arena Art'otel
Berkenbosch Blokstraat 3 & 9
2586 HD Scheveningen

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!