den haag grote marktscheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhof hofvijverden-haag-plein-terrasden haag paleis noordeindeden haag paleistuinden haag lange voorhoutden haag binnenhofscheveningen-pier

Kiten, SUPpen, surfen op de Noordzee

In Den Haag, die mooie stad achter de duinen, kan je niet om het strand en de zee heen. Al is het maar omdat het zo lekker uitwaaien is, zo gezellig borrelen of zo heerlijk eten en gezellig shoppen. Wil je echter iets sportievers en heb je een dagje? Ga dan kitesurfen, suppen of powerkiten in Kijkduin of Scheveningen. 

Aan het Haagse strand zijn heel veel aanbieders van sportieve strandactivoteiten. De redactie van DenHaag-Nu beperkt ich tot één aanbieder: de Kiteboardschool, een van de slechts zes IKO-gecertificeerde scholen in Nederland en bovendien krijg je les van kampioenen en met de allernieuwste materialen.

Denhaag_Scheveningen_061.jpg

Kitesurfen
Bij de Kiteboaordschool kan je al een introductiecursus kitesurfen boeken voor 110 euro, duur 3,5 uur. Een privé kitesurfles kost 70 euro per uur (minimale afname 2,5 uur). De Kiteboardschool zorgt ervoor dat je na de introductiecursus de basistheorie begrijpt en de veiligheidssystemen kunt toepassen. En je gaat meteen meters maken.

Samen met de instructeur leer je de krachten van de kite kennen. Eerst met een 2-lijnskite op land en dan met een 4-lijnskite in het water. Met een 4-lijnskite ga je eerst bodydraggen. Wanneer je dit onder de knie hebt maak je je eerste waterstart met het board.

Rustig en ondiep water
Dat kan prima want de introductie vindt plaats op de Zandmotor bij strandtent Klein Ockengburgh, waar het water rustig en ondiep is. En er is zeewind. Dit is uniek, zowel in Nederland als in Europa! De Kiteboardschool heeft als enige in Kijkduin wél een locatie op het strand met omkleedruimtes en horecagelegenheid. Je hoeft je dus niet buiten op de parkeerplaats om te kleden.

Ervaren kitesurfer
Voor de meer ervaren kitesurfer heeft de Kiteboarschool ook leuke uitdagingen. De locatie bij strandtent Millers Beach is dan meer geschikt. De voordelen van Scheveningen voor de gevorderde kitesurfer zijn onder meer de mooie golven, de stabiele zeewind, voldoende plek en gratis parkeren. Kijk voor de verschillende pakketten op de site van Kiteboardschool.

SUPpen op zee
SUPpen is de nieuwe rage in Nederland. Als je voor de eerste keer gaat SUPpen is het verstandig om een les te nemen. Ook dat kan bij de Kiteboardschool.

In een SUP-les leer je de basis van het SUPpen:
* Hoe kom je op het SUP-board;
* Hoe hou je je SUP-paddel vast;
* Waar moet je staan op het SUP-board;
* Hoe houd je je balans op een SUP-board;
* Hoe stuur je op een SUP-board.

Den-haag_suppen-Scheveningen

Kosten: €30,- voor 2 uur inclusief leraar en wetsuit. Het eerste uur krijg je les en het tweede uur mag je zelf oefenen onder supervisie. In Scheveningen geeft de Kiteboardschool alleen SUP-les als je boekt met meer dan 4 personen. In Kijkduin bij de Zandmotor kun je ook met kleinere groepen of alleen komen.

Wil je een SUP huren? De SUP’s liggen in Kijkduin op De Zandmotor bij Strandpaviljoen Klein Ockenburgh. Kosten: €15,- per uur. Kosten wetsuit huren (2016 ION-wetsuit): €5,- per dag.

Powerkiten
Powerkiten is de basis van kitesurfen. Powerkiten is het leren besturen van een kite op land. Als je dit onder de knie hebt, dan ben je klaar om te gaan kitesurfen in het water. De Kiteboardschool garandeert een zeer efficiënte en theoretisch goed onderbouwde powerkiteclinic in Scheveningen. Elke instructeur heeft een IKO (International kiteboarding organisation) certificering en veel ervaring.

In Scheveningen kan je al met 4 man/vrouw deelnemen aan een powerkiteclinic vanaf €16,- per persoon. Locatie: Beachclub Copacabana, strandweg 12. De Beachclub is geopend tussen 11 maart tot 22 oktober 2017, dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur.

Bij de Kiteboardschool kan je ook terecht voor allerlei groepsuitjes. Kijk voor meer informatie over het totale aanbod op de website van de Kiteboardschool.

Kiteboardschool
Zandmotor
Machiel Vrijenhoeklaan 175
2555 NA Kijkduin

MillersBeach
Einde Savornin Lohmanpad – duin door Strandafslag 7, 2566 DP Den Haag

Bedrijfsfilm

De video geeft je een beeld van de Zandmotor, de passie van de instructeurs en de wijze van werken. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!