den-haag-plein-terrasden haag grote marktscheveningen-kurhaus-strandden haag paleis noordeindeden haag paleistuinden haag binnenhofden haag binnenhof hofvijverscheveningen-pierden haag lange voorhout

Bij de Zwarte Ruiter gaat het feest altijd door

De Zwarte Ruiter is ook al zo’n typisch Haagse kroeg. Bijna 30 jaar het kloppend hart van de Grote Markt, een van de gezelligste pleinen van Den Haag waar zes kroegen, elk met hun eigen identiteit, de markt delen. Bij de Zwarte Ruiter gebeurt het of gebeurde het. Student, ambtenaar, moeder of lid van een motorbende, bij de Zwarte Ruiter zitten ze zij aan zij aan de bar. Ze komen voor een kop koffie, een biertje of een hapje. En ze blijven voor de muziek. 

Muziek tot diep in de nacht
Als de nacht valt komt de ware aard van de Ruiter naar buiten: de tafels gaan aan de kant en dan is het bandjes kijken. ‘Op deze planken vloer is gehřkt met Normaal, gesnikt bij een afscheidsconcert, gejuicht bij de eerste shows van Taymir en The Deaf, gedanst met Sven Hammond Soul en gesloopt met Spider Rico'. En dat gaat onverminderd door, een paar keer per week.

Denhaag_zwarte_ruiter_1.jpg

De Zwarte Ruiter is vooral een kroeg. Natuurlijk: bij een biertje eet je een bijvoorbeeld een lekker sateetje en als je zin hebt kan je een stevig driegangen menu bestellen (vis, vlees of vegetarisch) of een kaasfondue. Maar bij de Zwarte Ruiter drink je. Naast het standaard aanbod van wijn en bier, heeft de Zwarte Ruiter bijzondere tequila's en mezcals op de kaart staan, speciaalbieren, biologische wijnen en perfecte koffie.

Denhaag_zwarte_ruiter_3.jpg

Openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag en zondag van 11.00 tot 01.00 uur en donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 01.30 uur.

Cafe Restaurant de Zwarte Ruiter
Grote Markt 27
2511 BG Den Haag    

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!