scheveningen-kurhaus-strandden haag paleistuinden haag binnenhofden haag lange voorhoutden haag binnenhof hofvijverscheveningen-pierden haag paleis noordeindeden haag grote marktden-haag-plein-terras

Bij The Raffles geniet je van de Indonesische keuken

Den Haag werd ooit bezongen als ‘de weduwe van Indië…’. En dat was niet voor niets. Veel oud-Indiëgangers vestigden zich na de Tweede Wereldoorlog en de onafhankelijkheid van Indonesië in Den Haag. In die jaren ‘struikelde’ je in Den Haag over de Indische eettentjes. Tegenwoordig moet de Indonesische keuken opboksen tegen vele concurrenten van ‘all over the world’. 

Prima wijn-spijs combinaties
Restaurant ‘The Raffles’ in de Javastraat slaagt daar bijzonder goed in en zet de Indonesische keuken weer op de kaart. De nadruk ligt bij The Raffles op mooie wijn-spijs combinaties, op verse producten die a la minute bereid worden in een ongedwongen sfeer. De inrichting is een verwijzing naar de tijd toen Indonesië nog Nederlands-Indië heette.

Denhaag_Raffles_1.jpg

Tempo doeloe
Eigenaar Frank Deuning liet zich bij het inrichten van The Raffles inspireren door het interieur, zoals hij dat kende van de foto's van het huis van zijn grootouders in Midden-Java. De Ikat tafelkleden en draperieën, het Wedgwood servies en het Yogya tafelzilver doen verloren tijden herleven.

Ook de keuken is geďnspireerd op de familie traditie; klassieke gerechten uit Midden-Java en daarnaast specialiteiten uit de hele archipel, Maleisië en Singapore. De wijnkaart is internationaal samengesteld met bekende en onbekende wijnen uit Europa, maar ook uit de "nieuwe wereld'. Handig om te weten is dat The Raffles op zijn menukaart ook 6 vegetarische gerechten heeft staan.

Denhaag_Raffles_2.jpg

Als je restaurant The Raffles binnenwandelt ga je op een culinaire ontdekkingsreis!

Prijzen vanaf € 55,00. Reserveren is handig. Parkeren is vanaf 18.00 uur gratis. 

The Raffles
Javastraat 63
2585 AG Den Haag
De keuken is openen van dinsdag t/m zaterdag van 17.30 uur tot 22.00 uur.

Den-haag_raffles

Arm Den Haag

Wieteke van Dort bezingt als 'tante Lien' Den Haag als 'de weduwe van Indie ben jij'. 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!