den haag grote marktden haag paleistuinden haag lange voorhoutden-haag-plein-terrasscheveningen-pierscheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhofden haag binnenhof hofvijverden haag paleis noordeinde

Schitterende B&B in tuinhuis van prachtig Haags Hofje

Ben je op zoek naar een Bed & Breakfast op een unieke locatie in het hartje van Den Haag, in een schitterende, historsiche omgeving, in een oase van rust en toch vlakbij alle bezienswaardigheden van Den Haag? Dan is Cornelia’s Tuinhuis uit 1647, gelegen in het mooiste Hof van Den Haag echt iets voor jou. 

De Hof Van Wouw ligt aan de Lange Beestenmarkt vlakbij de Grote Markt. Het Hof is in 1647 gesticht door Cornelia van Wouw met als doel de huisvesting van alleenstaande vrouwen mogelijk te maken. Om dit doel te realiseren beschikt de Hof Van Wouw over 15 huisjes, een regentenhuis en beheerdershuis.

De laatste twee woningen bevinden zich aan weerszijden van de toegangspoort aan de Lange Beestenmarkt. Tot op heden worden de bewoonsters nog gekozen aan de hand van de regels uit het testament van Cornelia van Wouw.

Eén van de mooiste hofjes van Den Haag
Dat de Hof Van Wouw tot één van de mooiste en meest authentieke Haagse Hofjes mag worden gerekend is te danken aan twee restauraties en woningrenovaties en de jaren vijftig en negentig van de vorige eeuw. 
De B&B ‘Cornelia’s Tuinhuis’ is onderdeel van de Hof van Wouw en heeft een schitterend uitzicht over de Tuin der Hesperiden achter de Hof. Het contrast is groot: de B&B is een oase van rust, terwijl alle bezienswaardigheden van Den Haag zich op loopafstand bevinden.

Denhaag_Hof_van_Wouw_1.jpg

De Tuin der Hesperiden
De naam van de tuin is ontleend aan een verhaal uit de de Griekse mythologie, namelijk aan de Hesperiden, de dochters van Atlas. In hun (verborgen) tuin stond de levensboom. Aan die boom groeiden gouden appels die de eter de eeuwige jeugd bezorgden. De westerse cultuur legt een verband tussen die appels en de ‘goudkleurige' sinaasappels, zoals die nu nog steeds in de tuin van de Hof Van Wouw groeien. De tuin, achter het Hof gelegen, was ooit bedoeld als moestuin voor de familie Wouw. In de jaren vijftif en onlangs in de jaren negentig is de tuin volledig gerestaureerd naar 17de eeuw voorbeeld en kreeg zij haar huidige naam.

Een lusthof voor bevoorrechten
Slechts een aantal malen per jaar opent de Hof van Wouw haar deuren voor het publiek. Maar jij als bewoner van Cornelia’s Tuinhuis hebt het voorrecht om, ongeacht het tijdstip van het jaar, tijdelijk deel te mogen uitmaken van dit wonderschone Hof.

Modern comfort in huis uit 1647
Cornelia’s Tuinhuis stamt weliswaar uit 1647, maar is volledig gerenoveerd en van alle gemakken en comfort voorzien. De B&B bestaat uit een woonkamer en keuken op de begane grond en een slaapkamer en badkamer op de eerste verdieping. De woning is geschikt voor maximaal 2 personen. Er is draadloos internet aanwezig en een televisie. Het ontbijt is een uitgebreid ‘do it yourself ‘ontbijt. Koffie en thee zijn gratis. Wijn, bier en frisdranken zijn aanwezig en worden bij vertrek afgerekend.

Denhaag_Hof_van_Wouw_2.jpg

Voor meer informatie en reservering kijk je op website van de Hof van Wouw.

Bereikbaarheid: Parkeren is in de nabijheid van het Hof lastig en in de doodlopende staag naar de ingangspoort zelfs onmogelijk. Beter is het met tram 2,3,4 en 6 of bus 25 te komen (halte Grote Markt).

Bezoekadres
Hof van Wouw

Ingang: Brouwersgracht 30, Den Haag, tussen nummer 24 en de rode brievenbus. Ingangspoort aan het einde van de doodlopende steeg.     

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!