den haag binnenhofden haag binnenhof hofvijverden haag lange voorhoutden haag grote marktden-haag-plein-terrasscheveningen-pierden haag paleis noordeindeden haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strand

Leef als een Hagenaar in een stijlvolle B&B uit de tijd van Couperus

Stadslogement Residenz in Den Haag, gevestigd in een herenhuis uit de tijd van Couperus, kan je het beste omschrijven als een hybride B&B: de charme van een Bed & Breakfast met persoonlijke service, insider tips, ongedwongen gastvrijheid en een vers huisgemaakt ontbijt gecombineerd met de luxe van een boutique hotel. Comfort, gastvrijheid en design gaan hier hand in hand.

Residenz ligt in het mooie Duinoord aan het prachtige Schweelinckplein. Het beschikt over 4 ruime comfortabele suites en 2 full floor appartementen. Ze zijn ingericht met oog voor design en gevoel voor warmte. Met chocoladebruine muren, houten vloeren, grote antraciet grijze tegels in de complete badkamers, marmeren schouwen en zwart houtwerk in ouderwetse hoogglans. Uiteraard zijn ze van alle gemakken voorzien.

Den-haag_residenz-stadslogement

'Het mooiste plein van Nederland'
Het Sweelinckplein vormt het hart van Duinoord, een buurt precies tussen het centrum van Den Haag en de badplaats Scheveningen in. Statige straten liggen in een ovale kring om wat wel ‘het mooiste plein van Nederland’ wordt genoemd. De twee groene plantsoenen worden omringd door monumentale panden in neo-renaissance.

Denhaag_B&B_Residenz_1.jpg

Het plein ontstond na 1892 en in die periode werd ook dit prachtige herenhuis gebouwd. In 1972 werd het hele Sweelinckplein aangewezen tot Rijksmonument. Duinoord is een ontspannen en rustige woonwijk, waar kunstenaars, expats en politici een aangename mix vormen met gezinnen en ‘young professionals’.

Den-haag_residenz-hotel

Statige en gezellige buurt
Tegenover de Residenz ligt de Reinkenstraat met veel charmante lokale winkels en restaurants die een hoge kwaliteit producten, eten en drinken aanbieden. Vlabij het Sweelinckplein ligt ook de bekende winkelstraat Frederik Hendriklaan en de drukke maar authentieke Piet Heinstraat. Met het openbaar vervoer ben je zo waar je wezen wil, of het nou het strand van Scheveingen is, de haven of het centrum van Den Haag. De Residenz is een ideale uitvalslocatie om Den Haag te leren kennen!

Voor meer informatie over ‘specials’, prijzen en online reserveren kijk je op de site van de Residenz.

Denhaag_B&B_Residenz_2.jpg

Bereikbaarheid
Vanaf Station Den Haag Centraal neem je bus 24 richting Kijkduin (halte Banstraat). Vervolgens is het nog een kleine tien minuten lopen naar Stadslogement Residenz.

Vanaf Den Haag Hollands Spoor neem je bus 11 richting Scheveningen. Halte Laan van Meerdervoort. Vervolgens is het nog zo’n vijf minuten lopen naar het Sweelinckplein.

Kom je met de auto dan kan je in de wijk (betaald) parkeren.

Stadslogement Residenz
Sweelinckplein 35
2517 GN Den Haag

Denhaag_residenz-hotel

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!