den haag binnenhof hofvijverden haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strandden-haag-plein-terrasden haag binnenhofden haag lange voorhoutden haag grote marktden haag paleis noordeindescheveningen-pier

Verblijf aan de oudste gracht van Den Haag

De Historische Haven in Den Haag is een appartementengebouw aan het Zieken, op loopafstand van de Haagse binnenstad en station Hollands Spoor. Met de tram zit je zo aan het strand van Scheveningen. En fietsen kun je bij de dichtsbijzijnde fietsenzaak huren. 

De ruime studio (voor 2 personen) beschikt over een kitchenette, uitgerust met een Nespresso-koffiezetapparaat, een magnetron/oven en een koelkast, gratis WiFi , een was-droogmachine en een eigen patio. Verder heeft de studio een kleine zithoek met een flatscreen-tv met kabelzenders, prima bedden en een kraakschone douche.

Denhaag_Historische_haven_1.jpg

Het Zieken ligt in de Haagse Stationsbuurt, aan een gracht die Zieke heet. Vroeger heette het water Seycken en het wordt beschouwd als het oudste stukje gracht van Den Haag, samen met een stukje water bij het Torentje van de Minister President aan het Binnenhof. De gracht is gegraven in de 14de eeuw en verbond het Spui met de Haagse Trekvliet. 

Denhaag_Historische_haven_2.jpg

Openbaar parkeren is mogelijk in de buurt van de accommodatie, ook is er in de buurt een privé- parkeergelegenheid. Parkeerkosten: 7,50 euro per dag.

Historische Haven
Zieken 153, Den Haag    

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!