den haag paleis noordeindescheveningen-kurhaus-strandden haag lange voorhoutden-haag-plein-terrasscheveningen-pierden haag paleistuinden haag binnenhof hofvijverden haag binnenhofden haag grote markt

Sixtijnse Kapel in Den Haag

Locatie: Grote Kerk, Den Haag

Vanaf 21 juni kun je in de Grote Kerk in Den Haag genieten van de tentoonstelling “De Sixtijnse Kapel van Michelangelo: De Tentoonstelling”. Tijdens een unieke expositie bewonder je de schilderingen die Michelangelo op het plafond van de Sixtijnse Kapel maakte niet alleen op ware grootte, maar ook van heel dichtbij, zodat je de kleinste details kunt aanschouwen. Geen lange rijen, geen drukte, maar een intieme ontmoeting met de beroemde fresco's, die normaal gesproken op een hoogte van 20 meter in het Vaticaan te zien zijn.

Denhaag_sixtijnse-kapel-grote-kerk

Stel je voor: de magnifieke plafondschilderingen van Michelangelo in al hun glorie, op ooghoogte en in hun oorspronkelijke grootte. Dankzij hoogstaande fotografie en speciale druktechnieken zijn de kleuren en details van Michelangelo's 34 monumentale fresco's verbluffend nauwkeurig gereproduceerd. Dit is je kans om elk penseelstreek en kleurverloop van dichtbij te bekijken, alsof je in de voetsporen van Michelangelo zelf treedt. Bovendien ontdek je wat Michelangelo inspireerde om deze grote werken te schilderen en leer je meer over de technieken die hij gebruikte, dankzij de gratis audiogids (beschikbaar voor zowel iOS als Android) op je smartphone.

Denhaag_Sixtijnse-Kapel

De tentoonstelling is van donderdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur, en is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. De locatie is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Tickets zijn beschikbaar vanaf €16,- per persoon voor volwassenen, met gereduceerde tarieven voor kinderen, studenten, groepen en senioren. 


Michelangelo's Sistine Chapel The Exhibition
Grote Kerk, Den Haag
21 juni t/m 8 september 2024

Denhaag_sixtijnse-kapel-grote-kerk