den haag lange voorhoutden-haag-plein-terrasden haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strandscheveningen-pierden haag paleis noordeindeden haag binnenhofden haag grote marktden haag binnenhof hofvijver

India Dans Festival

Locatie: Korzo, Den Haag

Van 9 tot en met 23 mei 2020 staat Den Haag in het teken van de Indiase dans en cultuur tijdens het India Dans Festival. In theater- en productiehuis Korzo, het Zuiderstrandtheater en De Nieuwe Regentes vinden bijzondere dans premičres plaats met daarnasst concerten, workshops, lezingen, films en een conferentie. 

Het India Dans Festival in Den Haag is een van de belangrijkste Europese manifestaties voor Indiase dans. De meltingpot voor traditionele en hedendaagse Indiase dans presenteert dit jaar een opvallend divers programma met daarin wereldpremičres, aanstormend talent uit Nederland en voorstellingen van Indiase dansmakers die anders niet of nauwelijks in Nederland te zien zijn.

Den-haag_india-dans-festival

Zo wordt onder andere de grootse productie Thari-The Loom van Indiaas dansicoon Malavika Sarukkai naar Nederland gehaald en is de Indiase Bharatanatyam-ster Rukmini Vijayakumar in Den Haag met nieuw werk dat ze ontwikkelt tijdens haar residentie in Korzo. Kalpana Raghuraman uit Nederland brengt haar nieuwste multidisciplinaire voorstelling in premičre. Ook wordt een van Indiaas leidende Kuchipudi dansers Yamini Reddy verwacht. Ze komt naar Den Haag om te laten zien wat voor powerhouse Kuchipidi danseres zij is; een dansstijl die in Nederland slechts sporadisch wordt getoond.

Verder start in het Zuiderstrandtheater de tournee van de Philip Glass opera Satyagraha. Muziek krijgt deze editie een grotere rol binnen het festivalprogramma. Concerten van harpiste Lavinia Meijer en tabla-speler Heiko Dijker en de uit Calcutta afkomstige jonge tabla-virtuoos Abhirup Roy beloven muzikale hoogtepunten te worden.

Den-haag_india-dans-festival