scheveningen-pierden haag grote marktden haag lange voorhoutden haag paleis noordeindeden haag binnenhofden-haag-plein-terrasden haag binnenhof hofvijverden haag paleistuinscheveningen-kurhaus-strand

Generation Wealth - Lauren Greenfield

Locatie: Fotomuseum Den Haag

Fotomuseum Den Haag toont dit najaar (15 september 2018 tot 3 februari 2019) in samenwerking met Annenberg Space for Photography in Los Angeles de fototentoonstelling 'Generation Wealth' van Lauren Greenfield. Generation Wealth, het eerste grote overzicht van Greenfields werk, is een indrukwekkend verslag van het brandende verlangen om rijk te zijn, tegen elke prijs. wat hebben gouden handtassen, glimmende sportauto's, fonkelende juwelen, luxueuze villa's en killer bodies daarmee te maken? Voor sommigen is dit zo belangrijk voor hun identiteit dat ze zelfs zo ver gaan een flitsende auto te huren om er op Instagram mee te kunnen pronken, in navolging van Kim Kardashian, Paris Hilton en accounts als Rich Kids of London. 

Den-haag_lauren-greenfield-fotomuseum

De Amerikaanse fotograaf en filmmaker Lauren Greenfield (1966) houdt zich al 25 jaar bezig met het thema ‘rijkdom' en portretteert zowel de één procent rich and famous als mensen die er alles aan doen om dit uit te stralen. Generation Wealth gaat niet over de rijken der aarde, maar over het brandende verlangen naar meer. Onder invloed van rolmodellen als Kim Kardashian wordt dit verlangen een drijvende kracht, maar in toenemende mate ook een onrealistisch streven voor mensen uit alle lagen van de bevolking. Velen maken enorme schulden om meer luxe producten te kunnen vergaren en om aan een ideaalbeeld te kunnen voldoen.

Den-haag_lauren-greenfield

Greenfield gaat voor Generation Wealth ook de grens over. Ze neemt de kijker mee naar huizen van Russische oligarchen, resorts in Dubai en naar privéjachten van de Chinese en Braziliaanse nouveau riche. De tentoonstelling in Fotomuseum Den Haag omvat meer dan tweehonderd foto's en diverse interviews en korte films. De fotoreportages van Greenfield zijn afwisselend humoristisch, ontroerend en choquerend.

Lauren Greenfield - Generation Wealth
Fotomuseum Den Haag
15 september 2018 - 3 februari 2019