den haag paleis noordeindeden haag grote marktden haag paleistuinden haag lange voorhoutden haag binnenhof hofvijverden-haag-plein-terrasden haag binnenhofscheveningen-pierscheveningen-kurhaus-strand

Week van de Italiaanse gastronomie

Locatie: Den Haag, diverse restaurants

Van 19 tot en met 25 november 2018 wordt de Week van de Italiaanse Gastronomie gevierd. Over de hele wereld wordt de Italiaanse keuken dan extra in het zonnetje gezet, met ruim duizend evenementen in meer dan honderd landen.

Verspreiding van de kennis van de Italiaanse gastronomische tradities in het buitenland als een van de onderscheidende elementen van het Marchio Italia, is het doel van deze eerste editie van de Settimana della Cucina Italiana nel mondo.

Ook in Nederland is het feest, met negentien restaurants die een speciaal drie- of viergangenmenu serveren, bereid met Italiaanse herfstingrediënten. Je kunt in Den Haag  terecht bij diverse Italiaanse restaurants: Bacco Perbacco, Da Braccini, Gran Sasso en Vino e Cucina.

Deelnemnde restaurants elders in Nederland: Momenti by Primo Piano (Brielle), Cucina Italiana (Deventer), La Forca (Haarlem), Napoli (Haarlem), Da Claudio (Huissen), Pani e Tulipani (Lisse), Pasta e Fagioli (Nijmegen), La Maremma (Ridderkerk), Due Tonino (Rotterdam), Schatull (Vaals) Casa Italia (Venlo) en Al Bàcaro, Pianeta Terra, Segugio en Roberto's in Amsterdam.