den haag paleis noordeindeden haag grote marktden haag binnenhof hofvijverscheveningen-kurhaus-strandden haag lange voorhoutscheveningen-pierden haag binnenhofden haag paleistuinden-haag-plein-terras

Light Walk Festival

Locatie: Scheveningen

Duizenden wandelaars trekken jaarlijks hun wandelschoenen uit de kast voor de Scheveningen Light Walk. De Light Walk vindt dit jaar plaats op zaterdagavond 9 december. Tijdens de Scheveningen Light Walk wordt een sprookjeswereld werkelijkheid: winterse kou, donkere avond, romantiek uit vervlogen tijden afgewisseld met moderne licht-en geluidstechnieken. Deelnemers lopen tijdens deze walk traditiegetrouw versierd met lampjes om hun nek. Onderweg is er meer licht, in de vorm van diverse lichtgevende acts, muzikale optredens en winterse lekkernijen. De Light Walk is een beleving die je niet snel zult vergeten!

Den-haag_light-walk-scheveningen


Drie afstanden
Er zijn drie afstanden waar je voor kan intekenen: 7 km, 12 km en 18 km. De 2 langste afstanden starten op de boulevard van Scheveningen, voor de Pier en wandelen over strand, door duinen, bos, parken, bekende Scheveningse wijken, de havens en dwars door Madurodam om vervolgens te finishen op de Pier! De 7 km vertrekt vanuit Madurodam. Na afloop is iedereen welkom op de Scheveningse Pier voor een Pierproeverij, ofwel een borrel met voedzaam lekkers zoals miniburgers, pizza, soep en friet.

Start: kies je voor de 18 km dan start je in de middag en avond van 10 december tussen 16.30 en 17.10 uur, de 12 km start tussen 18.20 en 19.10 uur en die van 7 km tussen 16.50 en 17.30 uur.

Finish: je finisht op de Pier. Na de finish ontvang je een speciale herinnering. De finish opent om 18.45 uur, iedereen dient om 23.15 uur gefinisht te zijn. 

Den-haag_light-walk-scheveningen

Parkeren: je betaalt slechts € 7,00 voor parkeren in de parkeergarage Scheveningen Bad van BKS Parking (Zwolsestraat 426). Dit is een korting van meer dan 60%! Je kunt met deze parkeerkaart vanaf zaterdag parkeren t/m zondag. De parkeerkaart is maximaal 24 uur geldig. Let op: het gaat om een eenmalige uitrijkaart. Deze korting geldt alleen als je tijdens het inschrijven de uitrijkaart bestelt. Via het inschrijfformulier kun je een uitrijkaart toevoegen aan je bestelling.

Op de website vind je meer informatie over de Light Walk, bereikbaarheid met openbaar vervoer en inschrijven.