scheveningen-pierscheveningen-kurhaus-strandden haag binnenhof hofvijverden haag paleis noordeindeden haag lange voorhoutden haag grote marktden-haag-plein-terrasden haag binnenhofden haag paleistuin

Nederlandse Veteranendag

Locatie: Binnenstad Den Haag

Op zaterdag 24 juni 2023 vindt in Den Haag van 11.00 tot 17.00 uur het jaarlijks eerbetoon plaats aan alle Nederlandse veteranen. Veteranendag is altijd weer een grootse happening. Met een plechtigheid in de Ridderzaal, een medaille uitreiking op het Binnenhof, tenten op het Malieveld, een defilé en een vliegshow.

Defilé
De Nederlandse Veteranendag is een feestelijke dag. Niet alleen voor de veteranen, maar voor iedereen.
Het meest zichtbare onderdeel van Veteranendag is natuurlijk het défilé voor koning Willem Alexander. De start is om 13.00 uur vanaf het Malieveld. De militairen lopen vervolgens via het Korte en Lange Voorhout en de Kneuterdijk voorbij het defileerpunt ter hoogte van de Lange Vijverberg om dan via de Hofweg, Spui, Kalvermarkt, Herengracht en Prinsengracht weer naar het Malieveld terug te keren.

Den-haag_veteranendag

Vliegshow
Tussen 13.00 en 13.30 uur is er bij de Hofvijver een unieke vliegshow. Historische en moderne vliegtuigen komen dan laag over het defileerpunt, een prachtig gezicht.

Op het Malieveld
Het epicentrum van Veteranendag is toch wel het Malieveld. Van 9.00 tot 17.30 uur is hier muziek, eten en drinken, er zijn informatieve stands, exposities van veteranenkunst, presentaties van militaire musea, allerlei materieel en speciale activiteiten voor kinderen. En rond 15.00 uur komt het muziekpodium tot leven waar je getrakteerd wordt op een speciale Veteranen Top 50, de beste nummers die militairen door hun inzet geholpen hebben.

Het Malieveld is gratis toegankelijk evenals het defile en de vliegshow. Voor meer informatie kijk je op de website van Veteranendag.