den haag lange voorhoutden haag paleistuinden haag binnenhof hofvijverden haag binnenhofden haag paleis noordeindeden haag grote marktscheveningen-kurhaus-strandden-haag-plein-terrasscheveningen-pier

Vlaggetjesdag 2023

Locatie: Scheveningen Haven

Vlaggetjesdag Scheveningen wordt ieder jaar door veel mensen bezocht. Tijdens dit evenement wordt de komst van de Hollandse Nieuwe haring gevierd. Dit jaar is de 75e editie van het spektakel op zaterdag 17 juni.

Den-haag_vlaggetjesdag-scheveningen

Er is op Vlaggetjesdag voor jong en oud van alles te doen in de Scheveningen Haven. Neem alleen al de vlootschouw waarbij talloze grote en kleinere visserijschepen uitvaren en zorgen voor een spektakel op zee. Bij de Oud-Hollandse Kinderspelen kunnen kinderen de spelletjes spelen die opa's en oma's vroeger speelden. Ga terug in de tijd met demonstraties van Scheveningse ambachten. Vissersorkesten en muziekkorpsen zorgen voor†extra sfeer. En natuurlijk test je tijdens Vlaggetjesdag de nieuwe haring. Echt een evenement dat je niet mag missen.

Den-haag_vlaggetjesdag_Scheveningen

Bereikbaarheid
De haven van Scheveningen is met de auto het snelst te bereiken via de Koningskade, Prof. B.M. Teldersweg, President Kennedylaan, Houtrustweg en Westduinweg. Parkeren kun je het beste in een van de parkeergarages aan de haven of op het parkeerterrein van het Noorderlijk Havenhoofd. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf Station Den Haag Centraal en Hollands Spoor kiezen tussen verschillende tram- en buslijnen richting Scheveningen. Kijk voor meer informatie op de website voor openbaar vervoer.

Den-haag_vlaggetjesdag-scheveningen